Om os

Dyrlæge, PhD og veterinær kiropraktor Tone Lygren Trolborg

Tone er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2008. Hun har skrevet en PhD omkring seneskader hos sportshesten og har en meget dyb interesse i hvordan hesten fungerer og bedst kan holdes rask. Hun har undervist ved kurser i ind- og udland siden 2007. Hendes hovedinteresser er hestens biomekanik, skadeforebyggelse, haltheder og betydningen af hestens hove for at få en sund og holdbar hest

Tone Lygren dimitterede som dyrlæge i 2008 med differentiering i hest. Derefter fulgte 2 års klinisk praksis, og 4 års phd-studie omkring seneskader hos hest, sideløbende med arbejde som hestekiropraktor i Equi-Librium (internationalt certificeret i 2009 af IAVC og IVCA). Efter nogle år som ansat på Kasernens Hesteklinik, valgte Tone at gå fuldt selvstændig med Equi-Librium i 2018.

Skader forebygges bedst gennem korrekt træning, fodring og generelt godt management – og kræver en stor forståelse for disse emner.

Hvis hesten bliver skadet eller udviser nedsat præstationsevne, er det vigtigt at se og behandle hesten som en helhed gennem både traditionelle dyrlægefaglige metoder samt for eksempel kiropraktiske metoder der har et andet øje for at finde og løse årsagen til de oprindelige problemer.

Tone er selv dressurrytter og har redet siden hun var 8 år gammel. Tone driver pt et lille varmblods- og lusitano partpred stutteri, Stutteri Troldborg, med avl af dressurheste.