Om os

Dyrlæge og veterinær kiropraktor Sophie Vestergård Sørensen

Sophie er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2019. Efter uddannelsen startede hun som dyrlæge i Sverige, hvor hun blandt andet kørte til kvæg og heste. Herefter fik hun et sommervikariat på Hørsholm Hestepraksis, hvorefter Tone ringede og fortalte at nu var det tid til barn nummer 2. Det resulterede i, at  Sophie kørte barsel for Tone i hele 2020. Samarbejdet mellem Sophie og Tone er heldigvis fortsat, efter at Tone er kommet tilbage fra barsel. 

Sophie har stor interesse i biomekanik hos heste, og kompleksiteten i det at have en sund og holdbar hest. Dette kommer fra et ønske om at sørge for, at de heste vi har i vores varetægt, trives fysisk såvel som psykisk. Sophie har selv oplevet de frustrationer det kan medføre, når man er i tvivl om hvorvidt ens hest har ondt et sted og dermed ikke trives optimalt.  

“Efter gymnasiet gik jeg direkte videre og læste til ‘dyreadfærdsterapeut’. Det var på denne uddannelse jeg mødte Tone første gang, i 2009, hvor hun var underviser på et modul om biomekanik hos heste. Sidenhen har vores veje flettet sammen på kryds og tværs”. 

Sophie har efter dyrlægeuddannelsen taget videreuddannelse indenfor tandbehandling hos heste og taget uddannelse som veterinær kiropraktor ved IAVC. Sophie har skrevet sin bacheloropgave om bindevæv og myofasciel linjer hos heste. Sophie har derfor et stort indblik i det, at hele hesten hænger sammen, f.eks. kan et problem i mundhulen give hesten problemer i resten af kroppen. Sophie ønsker at fortsætte med at dygtiggøre sig indenfor haltheder hos heste; “Jeg har indset at man ikke kan løse hestens problemer alene med fysisk terapi. Hvis først hesten er halt og dermed har et problem i et eller flere ben, er det vigtigt at finde årsagen hertil, for at kunne hjælpe hesten bedst muligt”. Indtil videre vil Sophie primært køre ud i forbindelse med kiropraktiske behandlinger og tandbehandling, og henvise haltheder til videre udredning – dette kan enten foregår i samarbejde med Tone, eller hos din egen dyrlæge. 

Dyrlæge, PhD og veterinær kiropraktor Tone Lygren Trolborg

Tone er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2008. Hun har skrevet en PhD omkring seneskader hos sportshesten og har en meget dyb interesse i hvordan hesten fungerer og bedst kan holdes rask. Hun har undervist ved kurser i ind- og udland siden 2007. Hendes hovedinteresser er hestens biomekanik, skadeforebyggelse, haltheder og betydningen af hestens hove for at få en sund og holdbar hest

Tone Lygren dimitterede som dyrlæge i 2008 med differentiering i hest. Derefter fulgte 2 års klinisk praksis, og 4 års phd-studie omkring seneskader hos hest, sideløbende med arbejde som hestekiropraktor i Equi-Librium (internationalt certificeret i 2009 af IAVC og IVCA). Efter nogle år som ansat på Kasernens Hesteklinik, valgte Tone at gå fuldt selvstændig med Equi-Librium i 2018.

Skader forebygges bedst gennem korrekt træning, fodring og generelt godt management – og kræver en stor forståelse for disse emner.

Hvis hesten bliver skadet eller udviser nedsat præstationsevne, er det vigtigt at se og behandle hesten som en helhed gennem både traditionelle dyrlægefaglige metoder samt for eksempel kiropraktiske metoder der har et andet øje for at finde og løse årsagen til de oprindelige problemer.

Tone er selv dressurrytter og har redet siden hun var 8 år gammel. Tone driver pt et lille varmblods- og lusitano partpred stutteri, Stutteri Troldborg, med avl af dressurheste.