Om os

Dyrlæge, PhD og veterinær kiropraktor Tone Lygren Trolborg

Tone er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2008 og veterinær kiropraktor fra IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) i 2009. Hun har skrevet en PhD omkring seneskader hos sportshesten og har en meget dyb interesse i hvordan hesten fungerer og bedst kan holdes rask. Hun har undervist ved kurser omkring hestens biomekanik og skadesforebyggelse i ind- og udland siden 2007. Hendes hovedinteresser er hestens biomekanik, skadeforebyggelse, haltheder og betydningen af hestens hove for at skabe en sund og holdbar hest.

Skader forebygges bedst gennem korrekt træning, velbalancerede hove, korrekt fodring og generelt godt management – og kræver en stor forståelse for disse emner.

Hvis hesten bliver skadet eller udviser nedsat præstationsevne, er det vigtigt at se og behandle hesten som en helhed gennem både traditionelle dyrlægefaglige metoder samt for eksempel kiropraktiske metoder der har et andet øje for at finde og løse årsagen til de oprindelige problemer.

Tone har i 2023 6 heste, 3 Dansk Varmblods og 3 lusitano-blandinger (2 blandet med varmblods og en blandet med hendes tidligere hispanoaraber ridehest som ses på billedet nedenunder). De er unge heste i uddannelse, hvoraf det er meningen at enkelte skal sælges med tiden. Tone har et lille stutteri (Stutteri Troldborg) – dette er dog pt sat på pause da Tone i 2021 flyttede til en mindre ejendom. Den nye ejendom giver fantastiske muligheder for turridning, med direkte adgang til Hedelands mange ridestier. Der er også mulighed for at lave klinikfaciliteter på stedet. Men pladsen til stutteri har for nuværende måttet vige.

Shaheena, Tones tidligere hispano-araber hoppe.
Shaheena som ung
Akasha, en stor varmblod som Tone lånte af sin samarbejdspartner Alexandra Myhren i en periode.

Aranka, Tones tidligere lipizzaner i sneen.

Troldborgs Moniki Boy og Troldborgs Miss Deena, Tones to Donkey Boy afkom på hhv 4 og 3 år (2022)
Monki til stævne 2022, hvor han bestod med bravour i baby-klasserne LC1 og LC2, kun slået af sig selv 🙂
Pacino, 3 års lusitano-varmblods vallak, tilredet i 2022.

Dyrlæge og veterinær kiropraktor Nanna Vestergaard Find

Nanna er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2018 og veterinær kiropraktor fra IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) i 2023.

Nanna interesserer sig for især for hestes anatomi og biomekanik, som er særligt relevant i forbindelse med brug af vores heste, uanset niveau, og ikke mindst i relation til skader og skadeforebyggelse.

Nanna har en stor passion for ridesport. Hun startede sin ‘ridekarriere’ som springrytter men er senere blevet dressurrytter på middelsvært niveau. De sidste år har hun primært redet ungheste og derfor fokuseret på en varieret træning der indeholder en kombination af dressur, spring, longe og massere af skovtur. Hun nørder gerne god og sund træning, management og alt hvad der hører til at have en velfungerende sportshest. Drømmen er at brede budskabet om hvordan vi kombinerer livet som præstationshest med god trivsel hos vores heste.

“Jeg tror på en holistisk tilgang til udredning af heste med brugsproblemer og jeg ved af erfaring at skader ofte er kompliceret og kræver dybdegående forståelse hvis problemet skal løses, også på længere sigt.”

Hun brænder især for formidling af sund træning og brug af heste. Bl.a. for at fremme holdbarhed og ikke mindst trivsel. Hun mener desuden sagtens at dette kan kombineres med at opnå resultater sportsmæssigt.

“Trivsel og arbejdsvillighed er noget jeg vægter højt i min egen ridning f.eks. og kommer til udtryk i hvordan jeg tilrettelægger min træning, valg udstyr, valg af undervisere osv. Som dyrlæge og kiropraktor er mit vigtigste mål at optimere din hests funktion i hele kroppen så den trives og udvikler sig på en hensigtsmæssig måde, uanset om det er en skovturshest, unghest eller konkurrencehest.”