Om os

Dyrlæge, PhD og veterinær kiropraktor Tone Lygren Trolborg

Tone er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2008. Hun har skrevet en PhD omkring seneskader hos sportshesten og har en meget dyb interesse i hvordan hesten fungerer og bedst kan holdes rask. Hun har undervist ved kurser i ind- og udland siden 2007. Hendes hovedinteresser er hestens biomekanik, skadeforebyggelse, haltheder og betydningen af hestens hove for at få en sund og holdbar hest

Skader forebygges bedst gennem korrekt træning, velbalancerede hove, korrekt fodring og generelt godt management – og kræver en stor forståelse for disse emner.

Hvis hesten bliver skadet eller udviser nedsat præstationsevne, er det vigtigt at se og behandle hesten som en helhed gennem både traditionelle dyrlægefaglige metoder samt for eksempel kiropraktiske metoder der har et andet øje for at finde og løse årsagen til de oprindelige problemer.

Tone har i 2022 6 heste, 3 Dansk Varmblods og 3 lusitano-blandinger (2 blandet med varmblods og en blandet med hendes tidligere hispanoaraber ridehest som ses på billedet nedenunder). De er unge heste i uddannelse, hvoraf det er meningen at enkelte skal sælges med tiden. Tone har et lille stutteri (Stutteri Troldborg) – dette er dog pt sat på pause da Tone i 2021 flyttede til en mindre ejendom. Den nye ejendom giver fantastiske muligheder for turridning, med direkte adgang til Hedelands mange ridestier. Der er også mulighed for at lave klinikfaciliteter på stedet. Men pladsen til stutteri har for nuværende måttet vige.

Shaheena, Tones tidligere hispano-araber hoppe.
Shaheena som ung
Akasha, en stor varmblod som Tone lånte af sin samarbejdspartner Alexandra Myhren i en periode.
Aranka, Tones tidligere lipizzaner i sneen.
Troldborgs Moniki Boy og Troldborgs Miss Deena, Tones to Donkey Boy afkom på hhv 4 og 3 år (2022)
Monki til stævne 2022, hvor han bestod med bravour i baby-klasserne LC1 og LC2, kun slået af sig selv 🙂
Pacino, 3 års lusitano-varmblods vallak, tilredet i 2022.