Ydelser

Ydelser

Jeg tilbyder kiropraktik, tandbehandling, halthedsudredning (indledende i stalden, udvidet på klinik), handelsundersøgelser samt rådgivning omkring træning, fodring, hovpleje/ beslag og det generelle management – med henblik på at skabe en sund og langtidsholdbar atlet. Jeg tilbyder kun i begrænset omfang “almindeligt” dyrlægearbejde.

Jeg tilbyder også undervisning i longering og arbejde fra jorden samt kurser/ teori omkring  hestens biomekanik, betydningen af en sund og balanceret hov for hestens atletiske funktion, forebyggelse og genoptræning af skader samt longering og arbejde fra jorden.

Jeg samarbejder desuden med mange meget kompetente dyrlæger på Sjælland, hvis henvisning ønskes til en anden klinik.

Da jeg kører i et større område end en almentpraktiserende dyrlæge, kan det ikke altid praktisk lade sig gøre at fungere som mine klienters dyrlæge i tilfælde af akut opstået sygdom. Man er dog altid velkommen til at høre mig ad om det er muligt – jeg indgår desuden i vagtsamarbejde og tilbyder via dette døgnbemanding i tilfælde af akut opstået sygdom. Tlf. 56282284.

Priser findes nederst på denne side. OBS. Fra 01.01.2019 tilbyder jeg ikke længere en “genbehandlingspris”, da jeg må erkende at alle mine behandlinger tager lige så lang tid. Til gengæld stiger mine priser ikke ellers i 2019 – det har de faktisk ikke gjort siden 2014 🙂 🙂

 

Kiropraktisk behandling

 

En kiropraktisk behandling starter med en grundig samtale omkring de observationer du har gjort dig om hestens problem. Derefter vil jeg gerne se hesten blive longeret, mønstret og/eller redet – på denne måde kan jeg vurdere hestens symmetri, balance samt eventuelle haltheder. Hesten undersøges yderligere både mht. nervesystemets funktion, samt leddenes bevægelighed og symmetri, og der behandles hvor nødvendigt med kiropraktiske teknikker. Jeg bruger desuden også milde manuelle teknikker der kan få anspændte eller ømme heste til at slappe bedre af inden behandlingen.

 

Kiropraktik kan være en stor hjælp til heste med større eller mindre bevægelsesforstyrrelser eller usymmetrier. Kiropraktik kan dog ikke gå i stedet for dyrlægebehandling, og det er altid en del af udredningen af hesten at vurdere om der kræves yderligere diagnosticering af problemet. Kiropraktik kan for eksempel ikke kurere primære problemer i benene, og det er derfor en fordel at kiropraktoren også er dyrlæge, så der kan laves en kvalificeret vurdering af hesten som helhed.

Der kan træffes aftale om besøg via mail eller via telefon, kig under “kontakt”.

Foredrag

Foredraget kan sammensættes efter ønske og behov, men består som regel af en teoretisk gennemgang, praktisk demonstartion på en hest eller en model samt tid til en uddybende diskussion omkring teorien eller konkrete problemer i står med hos jeres egne heste.

For at foredraget kan afholdes kræver det et rum med en stikkontakt eller alternativt en tavle/whiteboard. Modeller og teknisk fremvisningsudstyr haves.

Foredrag ved whiteboard

 

Her er et par eksempler på indholdet i mine foredrag:

 

Dressurens mål:

For at forstå hvilken vej vi skal gå, må vi forstå hvor vi er på vej hen. Hvordan ser vores mål ud og hvordan ved vi at vi er på den rigtige vej? En introduktion til hestens biomekanik.

 

Hoved- og halspositioner:

Vi påvirker hesten til at holde sit hoved og sin hals i mange forskellige positioner i løbet af dens uddannelse. Men hvad betyder de egentlig for hesten? Og hvorfor forsøger mange heste at undgå de positioner vi gerne vil placere den i?

 

Skader og forebyggelse:

Hvorfor bliver hesten skadet, og hvad kan vi gøre for at undgå det? Hvad betyder for eksempel vægten af sadel og rytter for hesten? Hvad betyder dens størrelse? Ridebanens bund? Træningsmetoderne?

 

Holdning og hove:

At have en god holdning er vigtigt for alle dyr, ikke mindst for hesten der arbejder med vægt på ryggen. Hvad er forskellen på holdning og bygning? Holdning kan vi ændre på, det kan vi ikke med hestens bygning. Det er derfor meget vigtigt at kende forskellen. Hvordan indflyder hovene på hestens holdning, og hvordan kan du som ejer vurdere om din hests hove er blevet trimmet korrekt?

 

Arbejde i longe og fra jorden:

En gennemgang af hensigt og metoder.

Praktisk demonstration

 

Kurser

 

Jeg holder lejlighedsvis kurser, som regel i samarbejde med en anden underviser. Jeg underviser især i hvordan vi kan få hesten til at bevæge sig mest muligt optimalt i forhold til dens kropsbygning, naturlige bevægelsesmønster og kapacitet (klassisk dressur med fokus på biomekanikken). Jeg er ikke uddannet underviser, men bruger min viden om hestens biomekanik til at hjælpe med at lægge lidt mere langsigtede planer i forhold til at overkomme den specifikke hests vanskeligheder. Jeg underviser også i kommunikationen mellem hest og rytter, og hvordan vi kan arbejde på at forfine vores hjælpere. Her bruger jeg elementer fra dans for at lære rytteren følsomhed og indfølelse, evnen til at føre og følge, lytte, modtage og give fine signaler.

Jeg underviser derudover i longering og arbejde fra jorden. Jævnlig longering har vist sig at virke forebyggende på udviklingen af skader, og det kan også være en stor fordel at kunne observere hesten en gang imellem for bedre at  kunne vurdere dens udvikling. Mange øvelser kan med fordel indlæres fra jorden som forberedelse til arbejdet under rytter – dette kan tit gøre arbejdet under rytter betragteligt nemmere for hest og rytter.

 

Arbejde i longen (med min hest Aranka): 

Arbejde fra jorden:


Og starten på lidt mere avanceret arbejde fra jorden:

Rytter-equipager

 

Dans som redskab til at lære føring og indfølelse

Sommerkursus 2010, arrangeret af klassisk dressurrytter Alexandra Myhren

Priser (alle priser er inkluderet moms)

Gældende fra den 01.01.2018 . Jeg tilbyder også timepris (minimum 1 times arbejde) – dette kan f.eks være ideelt til avlere eller rideskoler eller ejere med flere heste hvor hver hest ofte kan behandles på under en time. Ring gerne hvis du har spørgsmål!

 

Kiropraktik (førstegangsbehandling)

Ved det årlige check, eller ved en mere problemorienteret gennemgang ved halthed, nedsat præstation eller lignende hvor der gives en grundig analyse af hesten med en dybdegående vurdering af mulige årsage og tiltag for at få hesten til at fungere igen (denne behandling dækkes af de fleste forsikringsselskaber hvis hesten er dyrlægeforsikret – dog er der visse undtag, check din police for at være sikker).

1250,-
Timepris, minimum 1 time, derefter per påbegyndt kvarter

Ideelt til avlere eller rideskoler eller ejere med flere heste hvor hver hest ofte kan behandles på under en time. Kan også bruges ved tandraspning etc. Medicin, materialer, kørsel etc kommer udover.

1250,- per time
Sedation ifm behandling (ca-pris)

 

(kan i sjældne tilfælde være en fordel til meget anspændte eller muskelømme heste)

150,-

Ca-pris, inkluderet sprøjter og medicin

Handelsundersøgelse med bøjeprøve og sundhedsattest 1875,-
Handelsundersøgelse uden bøjeprøve, med sundhedsattest 1525,-
Handelsundersøgelse, afbrudt, uden attest 1125,-
Tandraspning, inkl. materialer, ex medicin/ miljøafgift (ca 50-100 kr) 1350,-
Tandraspning ifm kiropraktikbehandling,  inkl. materialer, ex medicin/ miljøafgift (ca 50-100 kr) 1000,-
Kiropraktisk behandling af hund 700,-
Kørsel, per km. (fra 4000 Roskilde)

(Der betales kun for den ene vej. Kørslen deles når jeg har flere i stalden eller på ruten)

9,50
Rådgivning om træning ifm kiropraktikbehandling

Jeg ser hesten under rytter eller i arbejde fra jorden inden behandlingen påbegyndes, ca 15 minutter.

Det er bedst hvis hesten er varmet op inden jeg kommer.

For at få mest muligt ud af det, er det en god idé at tænke igennem om der er specifikke problemer du gerne vil have hjælp til, og lave et lille program hvor du får vist de ting der er en udfordring for jer.

125,-
Undervisning, per lektion

30 minutter + typisk 10 minutter snak/rådgivning bagefter.

Enten hos dig eller hjemme hos mig hvor jeg har ridehus. Kørsel tilkommer hvis det er hjemme hos dig.

450,-
Undervisning, per 5 lektioner (klippekort)

30 minutter + typisk 10 minutter snak/rådgivning bagefter.

Enten hos dig eller hjemme hos mig hvor jeg har ridehus. Kørsel tilkommer hvis det er hjemme hos dig.

2000,-
Undervisning, per 10 lektioner (klippekort)

30 minutter + typisk 10 minutter snak/rådgivning bagefter.

Enten hos dig eller hjemme hos mig hvor jeg har ridehus. Kørsel tilkommer hvis det er hjemme hos dig.

3750

 

 

Priser foredrag (inkl. moms, ekskl. kørsel)

 Foredrag om hestens basale biomekanik

varighed 3 timer inkluderet lille pause og tid til spørgsmål

3000,-
 Foredrag om jordarbejde og longearbejde

Varighed ca 2,5 timer inkluderet lille pause og tid til spørgsmål

2500,-
Foredrag efter ønske

spørg ind til mulige emner, tidsforbrug og priser. For eksempel

Hove, og deres betydning for hestens præstation

Træningsskalaen

-Bedømmelse af bygning og benstillinger

Kiropraktik, hvad er det og hvad kan det bruges til

2-3000,-

 

 

Priser kurser (inkl. Moms, ekskl. kørsel/transport samt evt. logi)

1-dags kursus med 5-10 ekvipager (9-17.30)

1 lektion á 30 minutter ved 10 ekvipager, 2 lektioner á 30 minutter ved 5 ekvipager

Inkluderer 2 timers teori og en halv times opsummering/ spørgsmål

6000,-
2-dages kursus med 5 -10 ekvipager (9-17.30)

1 lektion á 30 minutter ved 10 ekvipager, 2 lektioner á 30 minutter ved 5 ekvipager (per dag)

Inkluderer 2×2 timers teori og en halv times opsummering/ spørgsmål

10000,-