Equi-Librium

v/ Tone Lygren

Foredrag

Foredrag

 

Foredraget kan sammensættes efter ønske og behov, men består som regel af en teoretisk gennemgang, praktisk demonstartion på en hest eller en model samt tid til en uddybende diskussion omkring teorien eller konkrete problemer i står med hos jeres egne heste.

 

For at foredraget kan afholdes kræver det et rum med en stikkontakt eller alternativt en tavle/whiteboard. Modeller og teknisk fremvisningsudstyr haves. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foredrag ved whiteboard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er et par eksempler på indholdet i mine foredrag:

 

Dressurens mål:

For at forstå hvilken vej vi skal gå, må vi forstå hvor vi er på vej hen. Hvordan ser vores mål ud og hvordan ved vi at vi er på den rigtige vej? En introduktion til hestens biomekanik.

 

Hoved- og halspositioner:

Vi påvirker hesten til at holde sit hoved og sin hals i mange forskellige positioner i løbet af dens uddannelse. Men hvad betyder de egentlig for hesten? Og hvorfor forsøger mange heste at undgå de positioner vi gerne vil placere den i?

 

Skader og forebyggelse:

Hvorfor bliver hesten skadet, og hvad kan vi gøre for at undgå det? Hvad betyder for eksempel vægten af sadel og rytter for hesten? Hvad betyder dens størrelse? Ridebanens bund? Træningsmetoderne? 

 

Holdning og hove:

At have en god holdning er vigtigt for alle dyr, ikke mindst for hesten der arbejder med vægt på ryggen. Hvad er forskellen på holdning og bygning? Holdning kan vi ændre på, det kan vi ikke med hestens bygning. Det er derfor meget vigtigt at kende forskellen. Hvordan indflyder hovene på hestens holdning, og hvordan kan du som ejer vurdere om din hests hove er blevet trimmet korrekt?

 

Arbejde i longe og fra jorden:

En gennemgang af hensigt og metoder.

 

Praktisk demonstration

Equi-Librium v/ Tone Lygren, dyrlaege, hestekiropraktor og PhD stipendiat
Tlf: 2980 0037, Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.